Timp estimat de citire: 2 minute

Aproximativ 73% din piața globală preferă site-urile web care au conținut în limba lor maternă. Traducerea cuvânt cu cuvânt nu funcționează de obicei, deoarece există nuanțe de limbă care se pierd în traducere. Astfel de inexactități pot schimba semnificativ contextul mesajului.

Există multe programe utile disponibile pe Internet care te vor ajuta să îți traduci site-ul web.

1. Google Translate (translate.google.com)

Google Translate este una dintre cele mai simple modalități de a traduce gratuit un site web. Poate traduce rapid conținutul unui site în peste 100 de limbi.

Poți traduce un site web întreg tastând adresa web în chenarul din stânga. Selectează din listă limba în care dorești să traduci. Vei vedea un link în chenarul din dreapta. Dacă dai clic pe link-ul respectiv, te va duce pe site-ul web tradus. Acest lucru este folositor pentru a vedea cum ar arăta site-ul tău web tradus într-o altă limbă. Reține faptul că există anumite elemente pe site-ul web tradus care nu sunt traduse de fapt, cum ar fi textul din imagini.

Cealaltă modalitate de a traduce un site web este de a copia și insera textul în chenarul din stânga. Google va traduce automat textul în chenarul din dreapta.

Google Translate, deși inteligent și precis de cele mai multe ori, este posibil să nu surprindă nuanțele și subtilitățile ascunse într-o limbă.

2. Essays ScholarAdvisor (essays.scholaradvisor.com/order)

Acest serviciu folosește profesioniști care sunt vorbitori nativi de engleză, și astfel vei obține de fiecare dată un conținut impecabil al site-ului web. Vei putea selecta nivelul calității: calitate standard, premium și de platină. Costul depinde de funcțiile selectate.

3. Langify pentru utilizatorii Shopify (apps.shopify.com/langify)

Dacă îți gestionezi magazinul online prin Shopify, îți poți traduce cu ușurință site-ul web utilizând această aplicație pentru care vei plăti un cost lunar. Langify a fost dezvoltată special pentru Shopify și traduce automat site-ul web în funcție de locația clientului. Clienții tăi pot alege o altă limbă folosind un comutator de limbă personalizabil.

Spre deosebire de Google Translate, Langify poate traduce imagini. Totuși, similar serviciului Google Translate, Langify este un robot și nu are capacitatea de a verifica dacă traducerea site-ului web este 100% corectă.

4. Smartling (smartling.com)

Smartling este un serviciu care imită caracteristicile unei traduceri automate. Este complet automatizat și folosește o echipă de traducători umani pentru a face treaba propriu-zisă. Captează conținutul site-ului tău web, îl trimite la tradus către traducătorii profesioniști, apoi îl încarcă înapoi pe site-ul tău web. Poți fi sigur că traducerile tale vor fi realizate în timp util.

Conceput în principal pentru companiile B2B, costă destul de mult pentru majoritatea companiilor mici și mijlocii. Pentru a obține o ofertă personalizată pentru afacerea ta, trebuie să te înregistrezi.

Pentru partea a doua a acestui subiect, citește articolul nostru: 3 programe utile pentru traducerea site-ului web (partea a doua).

[Poză de pe Pexels]