Timp estimat de citire: 2 minute

Iată o listă a câtorva programe de traducere automată online:

1. Google Translate (translate.google.com)

Google a lansat propriul program de traducere online în 2007 și de atunci a devenit unul dintre instrumentele de traducere cele mai utilizate în întreaga lume. Google Translate este un program gratuit de traducere automată care permite utilizatorilor să introducă blocuri întregi de text în peste 60 de limbi diferite.

Google Translate oferă traduceri care permit utilizatorilor să îşi facă o idee despre conținutul general al textului. Este un instrument foarte bun pentru a crea o ciornă (cel puțin pentru textele tehnice sau informaționale), care apoi va fi editată și perfecționată. Cu toate acestea, acest program nu este foarte util pentru texte literare sau de creație, deoarece nu înţelege întotdeauna probleme de registru sau context.

2. DeepL (deepl.com)

Oferă un instrument de traducere care generează un text mai natural decât oricare dintre principalii săi competitori. Serviciul utilizează ceea ce se numește tehnologie de învățare profundă, care se bazează pe rețele neuronale artificiale. Învățarea profundă este o ramură a inteligenței artificiale (AI) care urmărește să imite învățarea umană.

DeepL suportă traducerea de fișiere (Word sau Power Point) și traducerea în și din 26 de limbi.

3. Babylon (dictionary.babylon.com)

Babylon este un program care face traduceri cu un singur clic pe cuvântul sau expresia pentru care vrei să îi ştii înţelesul (de asemenea, poţi tasta direct). Nu doar traduce, ci caută informații despre multe subiecte sub formă de dicționar pentru a fi accesate imediat. Conținutul acestui software se caută în serverul privat al companiei israeliane, prin intermediul internetului sau poate fi stocat local în calculator.

4. Reverso (reverso.net)

Reverso este un program gratuit online care include traducere, dicţionare, conjugare, gramatică, pronunţie, fiind finanţat în mare parte din publicitate. Traduce expresii şi sugerează traduceri alternative.

5. Word Magic Software (wordmagicsoft.com)

Word Magic este un software de traducere online exclusiv din engleză în spaniolă și vice-versa. Este un instrument foarte util pentru traduceri specializate. Cu toate acestea, Word Magic nu mai este gratuit. Încă sunt disponibile unele cuvinte online, dar, din păcate, nu mai este la fel de util ca înainte.

Dacă vrei să afli informații despre cele mai bune dicționare online, citește articolul nostru despre acest subiect: Cele mai bune 3 dicționare online.

[Poză de pe Pixabay]