Timp estimat de citire: 1 minut

Pentru prima dată, Biblia a fost tradusă în întregime în peste 700 de limbi străine diferite. Asta înseamnă că puțin peste 5,7 miliarde de oameni (aproximativ 80% din populația lumii) pot citi acum Biblia în limba lor maternă.

Traducerea Bibliei a cunoscut o creștere în ultimele decenii datorită progresului tehnologic, agențiilor de traduceri care lucrează împreună pentru a ajuta comunitățile locale să traducă Biblia și investiții mai mari din partea susținătorilor. Potrivit progress.bible, numărul limbilor străine în care s-a tradus Biblia s-a dublat în ultimii 30 de ani, trecând de la 351 în 1990 la 700 în 2020.

Chiar dacă pandemia de COVID-19 a afectat economia globală, traducerea Bibliei a continuat. Traducătorii s-au întâlnit pe platforme de videoconferință precum Zoom. Societățile Biblice Unite (United Bible Societies), active în peste 240 de țări și teritorii, reprezintă cel mai mare editor și distribuitor al Bibliei din lume. De fapt, aproape 75% din traducerile Bibliei din lume au fost finalizate de Societățile Biblice Unite.

Cu toate acestea, este nevoie de efort susținut de acum înainte, 1,5 miliarde de oameni încă nu au acces la Biblie în propria lor limbă maternă. În următoarele două decenii, Societățile Biblice Unite speră să finalizeze încă 1.200 de traduceri, ceea ce va face Biblia accesibilă pentru încă 600 de milioane de oameni.

Dacă vrei să afli informații despre traducerea Bibliei în limbajul semnelor, citește articolul nostru despre acest subiect: Biblia a fost tradusă în limbajul semnelor.

[Poză de pe Unsplash]