Timp estimat de citire: 1 minut

După 39 de ani, munca a 53 de traducători este completă. O traducere a întregii Biblii în limbajul semnelor american. Martorii lui Iehova sunt prima organizație care au redactat Biblia în limbajul semnelor american.

În toamna anului 2020, 3,5 milioane de persoane surde au parte în sfârșit de traducerea Bibliei în limbajul semnelor american. Acest proiect a început în 1981, când ministrul Duane King al Bisericii Creștine Independente a conștientizat dificultățile cu care se confruntă persoanele surde. Persoanele surde se bazează foarte mult pe vedere, vor ca totul să fie tangibil.

Traducerea în limbajul semnelor american este unică, deoarece totul este visual, nu scris. Aproape 100 de voluntari susțin activitatea de traducere a Bibliei, fiind echipați corespunzător cu tehnologie de înregistrare video pentru a crea publicații convingătoare pentru comunitatea surzilor.

În loc să traducă textul biblic cuvânt cu cuvânt în semne literale fără sens, ani de cercetare au permis traducătorilor să surprindă emoția reală a pasajelor biblice. Rezultatul este o traducere precisă, clară și semnificativă în limbajul semnelor.

Orice persoană, oriunde s-ar afla pe glob, poate descărca Biblia gratuit în limbajul semnelor american. Martorii lui Iehova pun la dispoziție Biblia în peste 1.000 de limbi, din care 100 de limbaje ale semnelor.

Dacă vrei să afli informații despre traducerea Bibliei în alte limbi, citește articolul nostru despre acest subiect: Biblia a fost tradusă în peste 700 de limbi străine.

[Poză de pe Unsplash]