Timp estimat de citire: 1 minut

Aplicația de traducere de la Apple, introdusă pentru prima dată în iOS 14, este concepută pentru a efectua traduceri dintr-o limbă în alta. În mod implicit, aplicația folosește servicii cloud pentru a efectua traduceri, dar se pot descărca pachete de limbi străine care pot fi folosite fără conexiune la rețea. Apple avertizează că s-ar putea să nu fie la fel de exacte ca traducerile online.

La lansare, aplicația Translate acceptă doar 11 limbi străine: arabă, coreeană, engleză (americană și britanică), franceză, germană, italiană, japoneză, mandarină, portugheză, rusă şi spaniolă. Alte limbi străine vor fi adăugate pe viitor. Pur și simplu, selectezi o pereche de limbi străine, introduci un text sau înregistrezi un fragment de text, iar traducerea o să apară imediat.

Aplicația suportă traducerea de propoziții scrise sau orale, de dimensiuni scurte, nu traduce pagini web sau documente. Interfața este simplă, cu un selector de limbă, un câmp pentru introducerea textului și un buton de înregistrare, precum și câteva widget-uri suplimentare, cum ar fi lista de favorite și un dicționar.

Spre deosebire de multe aplicații de traducere, aplicația de la Apple este complet offline, ceea ce înseamnă că poate fi folosită indiferent dacă ai sau nu semnal, dacă te afli în mijlocul pustietății sau dacă vrei să salvezi datele mobile.

Dacă vrei să afli informații despre cele mai bune bloguri străine, citește articolul nostru despre acest subiect: Cele mai bune 10 bloguri străine pentru traduceri.

[Poză de pe Unsplash]