Timp estimat de citire: 2 minute

Cu toţii ne permitem astăzi un computer şi aproape toţi avem acces la internet. Fie că alegi să rămâi traducător PFA sau să îţi faci un birou de traduceri (SRL), iată câteva dintre avantajele unei afaceri online:

1. Miliarde de oameni navighează zilnic pe internet, de aceea o afacere online nu este limitată la o zonă anume şi poţi avea o piaţă mare de desfacere. O firmă de curierat poate livra comenzile tale de traducere către clienţi în maxim 48 de ore în orice colţ al ţării.

2. Este necesară crearea unui site web. De îndată ce acesta este lansat, societatea începe să lucreze 24/7 pentru clienţii săi. Site-ul web reprezintă CV-ul tău, în cadrul acestuia îţi vei prezenta serviciile oferite, cât mai detaliat şi concis, astfel încât clientul să îşi formeze o părere despre tine şi să poată avea încredere într-o astfel de afacere.

3. Poţi comunica mult mai uşor cu clienţii; aceştia te găsesc pe Internet, completează un formular de comandă, de oriunde s-ar afla, fără a fi nevoie să se deplaseze la un sediu fizic şi astfel clientul economiseşte mult timp.

4. Costul găsirii şi atragerii de noi clienţi pe Internet este mult mai mic decât în cazul folosirii căilor şi metodelor tradiţionale. Ca mediu de comunicare, Internetul este de neîntrecut în materie de viteză şi eficacitate.

5. Eşti disponibil pe Internet la orice oră, fără a fi nevoie de un punct de desfacere.

6. Este o afacere simplă şi comodă. Doar cu o conexiune la Internet, poţi controla activitatea firmei tale de oriunde te-ai afla, obţinând astfel o flexibilitate a timpului şi alegerea locului de muncă pentru a servi mai bine clienţii.

7. Metodele actuale de analiză a traficului îţi permit să fii la curent cu numărul de clienţi care au intrat pe pagina ta şi de unde vin aceştia.

Există multe alte avantaje ale unei afaceri online care pot aduce o diferenţă remarcabilă în viaţa ta: o afacere online are costuri mai reduse din punct de vedere al numărului de angajaţi; costurile pentru spaţiu sunt mult mai reduse sau inexistente, în funcţie de tipul afacerii; cheltuieli reduse în general pentru orice fel de servicii oferite; o afacere online bine administrată poate creşte vânzările prin afişarea unei oferte într-o formă plăcută şi bine structurată.

Chiar dacă concurenţa este mare în spaţiul virtual, este loc pentru orice afacere inovativă şi corect gândită!

Dacă vrei să afli informații despre importanța traducerii site-ului tău web, citește articolul nostru despre acest subiect: Cât de important este să îți traduci site-ul web?

[Poză de pe Unsplash]