Timp estimat de citire: 2 minute

Aplicațiile de traducere sunt subapreciate, dar pot fi salvatoare în caz de urgență. Dacă călătorești într-un alt stat sau într-o altă țară, aplicațiile de traducere pentru Android și iOS te pot ajuta să navighezi și să comunici în acele locații.

1. iTranslate Voice (iOS)

Această aplicație traduce audio în mai mult de 40 de limbi, poți să soliciți indicații locale, să spui o adresă unui șofer de taxi o sau aproape orice dorești într-o altă limbă. Te înregistrezi și apoi vocea ta este tradusă imediat în limba aleasă. Poți înregistra răspunsul cuiva în limba sa, iar aplicația o va traduce în limba ta.

2. Google Translate (Android, iOS)

Această aplicație îți permite să traduci 108 limbi tastând un cuvânt sau o frază și îți oferă acces la 59 de limbi offline. Poți folosi scrisul de mână (unde vei desena un text sau caractere în loc să tastezi) în 95 de limbi. Poți folosi camera pentru o traducere instantanee a unui meniu în 90 de limbi.

3. Say Hi Translate (Android, iOS)

Cu această aplicație, îți poți traduce vocea în 90 de limbi și dialecte. Aplicația îți permite să îți înregistrezi vocea și apoi să o traduci în limba selectată. Pentru a reda traducerea, poți alege vocea unui bărbat sau a unei femei și poți să ajustezi viteza după bunul plac. Dacă te afli într-un mediu gălăgios, poți să tastezi în loc să vorbești în microfon. Aplicația este disponibilă numai dacă ești conectat la internet prin Wi-Fi sau ai cel puțin o conexiune de date 3G.

4. TextGrabber (Android, iOS)

Această aplicație îți permite să îndrepți camera telefonului către un text astfel încât să fie tradus într-o limbă la alegere.

5. Microsoft Translator (Android, iOS)

Cu această aplicație, poți traduce text, voce și fotografii din și în engleză și peste 60 de limbi. Aplicația este ideală pentru călătoriile de afaceri, poți vorbi cu până la 100 de persoane simultan în diferite limbi, prin conectarea dispozitivelor. Pachetele lingvistice sunt disponibile pentru traducere offline. Cu ajutorul ghidurilor de traducere și de pronunție, poți învăța, de asemenea, cum să vorbești corect unele dintre frazele pe care le traduci, în loc să te bazezi doar pe funcția vocală.

6. Waygo (iOS)

Această aplicație traduce doar din engleză în chineză, japoneză și coreeană, și invers, dar poate fi de ajutor dacă rămâi fără Wi-Fi, deoarece este disponibilă complet offline. Aplicația este utilizată cel mai bine cu camera foto instantanee – doar trebuie să indici diverse semne și meniuri și traducerea apare. Versiunea gratuită include 10 traduceri pe zi, iar versiunea premium include traduceri nelimitate.

Pentru partea a doua a acestui subiect, citește articolul nostru: 5 cele mai bune aplicații de traducere disponibile gratuit pe Android și iOS (partea a doua).

[Poză de pe Pixabay]