Timp estimat de citire: 1 minut

Dicționar și glosar sunt doi termeni care sunt adesea confundați datorită asemănării dintre semnificațiile lor, însă există o diferență între cele două cuvinte.

Dicţionar

Cuvântul „dicționar” a fost derivat din latinescul „dictionarium” sau „dictionarius” care înseamnă „manual sau carte de cuvinte”.

Un dicționar listează toate sau cele mai frecvente cuvinte (în ordine alfabetică) într-o limbă dată și oferă sensul și pronunția fiecăruia. Nu se limitează la cuvintele dintr-un anumit domeniu. Este interesant de menționat că un dicționar conține și modul de utilizare al cuvintelor.

Glosar

Cuvântul „glosar” a fost derivat din latinescul „glossarium” care înseamnă „explicația unui cuvânt dificil”.

Un glosar este o listă de termeni: cuvinte, prescurtări, acronime etc., care apare într-un anumit capitol. În mod normal, se adaugă la sfârșitul unui capitol. Acest lucru se fase pentru a facilita înțelegerea sensurilor cuvintelor dificile incluse în capitol.

Dacă vrei să afli informații despre cele mai bune dicționare online, citește articolul nostru despre acest subiect: Cele mai bune 3 dicționare online.

Dacă vrei să afli informații despre importanța unui glosar, citește articolul nostru despre acest subiect: Importanța unui glosar.

[Poză de pe Pixabay]