Timp estimat de citire: 1 minut

În acest articol îți vom prezenta 5 lucruri interesante despre limba spaniolă pe care probabil nu le știai:

1. Ne putem referi la limba spaniolă în două moduri: „español” și „castellano”. Deși „castellano” se traduce literalmente „castiliană”, un dialect al limbii spaniole vorbite în Spania, sensul său a evoluat pentru a cuprinde limba în întregime. De obicei, Spania și America Centrală folosesc termenul „español”, în timp ce țările din America de Sud folosesc „castellano”.

2. Literele „B” și „V” se aud la fel în limba spaniolă. Cuvintele „basta” și „vasta” sunt omofone.

3. Exclamările și întrebările în limba spaniolă încep cu un semn de exclamare inversat (¡) și un semn de întrebare inversat (¿). Aceste semne de punctuație nu există în alte limbi, cu excepția unor limbi minoritare din Spania.

4. Există multe cuvinte în limba spaniolă care nu pot fi traduse într-un singur cuvânt. Un exemplu este „empalagarse” (înseamnă a te simți rău din cauză că ai mâncat prea mult dulce).

5. Există două expresii în spaniolă care se folosesc pentru a spune „Te iubesc”: „Te amo” și ″„Te quiero”. Prima expresie se folosește între iubiți sau membrii apropiați ai familiei. A doua expresie are un sens prietenos.

Dacă vrei să afli informații despre cum să traduci în și din limba spaniolă, citește articolul nostru despre acest subiect: Traduceri limba spaniolă.

[Poză de pe Pixabay]